2024/04/17

Cykelhållare till tak

Att hitta den perfekta cykelhållaren för ditt fordon kan vara en utmaning, men med rätt information och tillvägagångssätt kan du göra det enkelt och effektivt. Cykelhållare för taket är ett populärt val för många cyklister, tack vare deras mångsidighet och förmåga att frakta flera cyklar samtidigt, utan att blockera tillgång till bilens bagageutrymme eller baklucka. […]

Läs mer
2024/03/01

Mekställ för cykel

Att ta hand om sin cykel är avgörande för både dess prestanda och livslängd. Ett mekställ för cyklar är ett oumbärligt verktyg för den som vill underhålla och reparera sin cykel på ett professionellt sätt. Det håller cykeln på en bekväm arbetshöjd, stabiliserar den och ger dig fri tillgång till alla cykelns olika delar. Detta […]

Läs mer
2023/04/18

Snabb och snygg herr racercykel

Att ta sig fram med cykel är smart på många sätt. Det går att cykla till och från jobbet om inte avstånden är orimligt långa och på så sätt tillgodose behovet av vardagsmotion på ett enkelt sätt. Det behövs inga gymkort och man sparar både tid och miljö. Bilköer och eventuella trängselavgifter  eller p-botar slipper […]

Läs mer
2022/06/21

Att bli av med rost från cykelkedjan

Att cykla är ett fantastiskt sätt att ta sig fram. Många använder cykeln för att ta sig till och från jobbet eller skolan och det är både ett miljövänligt alternativ och något som ger oss motion i vardagen. En hel del har också upptäckt cykelsporten och möjligheten att kunna träna och tävla med hjälp av […]

Läs mer
2022/03/01

Rengöra cykelvagn – så gör du

Likt cyklar behöver cykelvagnar göras rent för att bibehålla sin ursprungliga funktion. Men hur lyckas man egentligen med detta? Här delar vi med oss av en handfull tips och råd som hjälper dig att rengöra din cykelvagn.

Läs mer
2022/01/12

Rostiga bromsskivor på cykel – orsak och lösning

Rostiga bromsskivor kan leda till att bromsverkan försämras och att bromsbeläggen slits ut fortare. Här tänkte vi därför berätta mer om varför bromsskivorna vanligtvis börjar rosta (så att du kan undvika dessa problem) samt hur du gör för att avlägsna rosten.

Läs mer
2021/10/05

Trögt cykelstyre – orsak och lösning

Upplever du att cykelstyret inte fungerar som det ska? Kanske att det är trögt eller svårt att styra? Då har du hamnat helt rätt. Här tänkte vi nämligen berätta mer om vad detta problem kan bero på samt hur du går tillväga för att åtgärda det!

Läs mer
2020/12/07

Smörja pedaler på cykel – så gör du

En cykel innehåller en rad rörliga delar som kontinuerligt behöver ses över för att de ska behålla sin funktion och säkerställa att livslängden blir längsta möjliga. I denna artikel tänkte vi fokusera på pedalerna och berätta mer om hur du går tillväga för att smörja dessa.

Läs mer
2020/05/18

Smörja växlar på cykel – så gör du

Att kontinuerligt smörja dina cykelväxlar är essentiell för en god funktionalitet och förlängd livslängd. Men hur gör man egentligen för att smörja växlarna på en cykel? I denna artikel går vi igenom hur du lyckas med just detta.

Läs mer
2020/05/04

Rengöra cykelkedja – så gör du

I och med att kedjan är försedd med olja och fett drar den åt sig en hel del smuts. Något som kan leda till onödigt slitage om den inte rengörs med jämna mellanrum. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om hur du går tillväga för att rengöra din cykelkedja!

Läs mer