•  Snabb leverans
  •  Fraktfritt över 500kr
  •  Personlig service

Service, Kunskap och Kvalitet - En trygg affär sedan 1944

Cykelskor

Med cykelskor får du mer ut av din cykling samtidigt som det blir bekvämare att cykla.  Cykelskornas styvare sula gör att kraften från hela benet utnyttjas, vilket gör att ditt rundtramp blir mycket bättre. Du får mer ut av din träning och det blir roligare att cykla!

Jarla Cykel har ett stort utbud av pedaler och cykelskor för dig som tränar eller cykelpendlar. En del modeller lämpar sig bättre för vardagspendling än andra.

Det är viktigt att välja skor med rätt hårdhet. Principen är att ovana cyklister ska välja en mjukare sula, medan den som redan cyklar mycket ska välja en hårdare. Under skorna monteras klipps att fästa vid pedalerna. För den som vill finns pedaler som går att använda både med cykelskor och med vanliga skor.

Mountainbikeskor har klippsen infällda i skon och är mjukare i sulan. De är därför betydligt lättare att gå i än landsvägsskor och gör heller inte märken i golv. Välj därför MBT-skor om du har en bit att gå från cykelparkering till destination, om du behöver göra ärenden på vägen, om du ofta behöver stanna vid rödljus eller om du vill kunna använda skorna på gymmet. Till MBT-skor ska du välja SPD-pedaler.

Om du endast behöver gå mycket korta sträckor med skorna rekommenderar vi landsvägsskor. Landsvägsskor har en slät, stenhård sula, vilket gör att kraftöverföringen blir så stor som möjligt. Till dessa rekommenderar vi SPD-SL-pedaler, då de har en stor anläggningsyta som fördelar trycket över hela foten. Observera att vissa gym inte tillåter att man går med landsvägsskor inomhus, då de gör märken i golvet. Om du tävlingscyklar och gör tunga klättringar i uppförsbackar rekommenderar vi SPD-SL-pedaler, för att minimera risken att kopplingen löser ut oavsiktligt. Om du vill kunna använda dina cykelskor till spinning inomhus ska du istället välja SPD-pedaler.

Osäker på vilka skor som passar dig? Läs då vår Köpguide om Cykelskor.

 

Populära produkter i underkategorierna


Kassan
Produkter

Handla

Information