•  Snabb leverans
  •  Fraktfritt över 500kr
  •  Personlig service

Service, Kunskap och Kvalitet - En trygg affär sedan 1944

Barncyklar & Juniorcyklar

Att ha bra cykelförutsättningar oavsett ålder är en självklarhet för Jarla Cykel. Vi har därför ett brett sortiment av barn- och juniorcyklar, från spring- och balanscyklar för de yngsta till förstklassiga mountainbike-cyklar till junioren. Därtill har vi ett stort antal cyklar för vardagsbruk. 

Säkerheten är viktig. Komplettera gärna barncykeln med ett heltäckande kedjeskydd så att skosnören inte fastnar i kugghjulen. Välj gärna breda däck då de ger bättre balans och kortare bromssträcka. Välj gärna en cykel med fotbroms, då det tar längre tid att lära sig hantera en handbroms.

För nybörjare är det svårt att trampa och hålla balansen samtidigt. Enklaste sättet att lära sig cykla är därför att först lära sig att balansera. För de minsta passar en balanscykel bäst. För den som är lite äldre och köper en vanlig cykel rekommenderar vi att man till en början skruvar bort pedalerna. Då tar nybörjaren sig fram genom att sparka ifrån med fötterna, först på platt mark och sedan i nedförsbacke när svårighetsgraden ökas. Först när man lärt sig hålla balansen med fötterna i luften är det dags att skruva på pedaler och trampa. Enligt denna metod lär man sig cykla betydligt fortare jämfört med stödhjul eller när någon springer efter för att hålla i pakethållaren.

Glöm inte hjälmen!

Populära produkter i underkategorierna


Kassan
Produkter

Handla

Information