•  Snabb leverans
  •  Fraktfritt över 500kr
  •  Personlig service

Service, Kunskap och Kvalitet - En trygg affär sedan 1944

Mountainbike

En mountainbike är en lätt men robust cykel. Många växlar kombinerat med grova däck gör att MBT-cyklar fungerar både i terräng och för vardagsbruk.

Jarlacykel har ett brett sortiment av hardtail- och heldämpade MBT-cyklar från Trek och Scott. Hardtail innebär att endast framgaffeln har fjädring. Heldämpad innebär att både framgaffel och baksving har stötdämpning.

Fjädringen absorberar stötar, vilket gör cyklingen mjukare och mer kontrollerad. Heldämpat gör att cykling på skogsstigar med tvära svängar blir enklare och roligare. Nackdelen med heldämpat är att cykeln blir tyngre och att en del av farten absorberas av fjädringen.

För grusväg och lättare terräng rekommenderar vi hardtail-cykel, som är lättare och snabbare än heldämpade cyklar. Jämfört med heldämpat har hardtail  enklare underhåll, då cykeln har färre smådelar.

Om du söker något extra kan du använda dig av Trek Project One som skräddarsyr cykeln enligt dina önskemål. Du väljer färgkombinationer och kan sedan beställa hem endast ramen eller välja komponenter för att bygga en komplett cykel. Cykeln monteras på fabrik och levereras efter 2-10 veckor, beroende på vilka komponenter du väljer. 

Populära produkter i underkategorierna


Kassan
Produkter

Handla

Information