•  Snabb leverans
  •  Fraktfritt över 500kr
  •  Personlig service

Service, Kunskap och Kvalitet - En trygg affär sedan 1944

MTB Dam 26-29"

Dammodeller är anpassade för den genomsnittliga kvinnokroppen. Men modellerna kan passa alla oavsett könstillhörighet, då cyklarna har något högre komfort än andra modeller. Bästa sättet att veta vilken cykel som passar dig bäst är att prova i vår butik.

Dammodeller har oftast bredare sadel för att passa breda bäcken samt smalare styre för smalare axlar. Dammodeller har ofta högre styrhuvud som gör att ryggen blir något mer upprätt för en mer avspänd och bekvämare körställning.

Därutöver har dammodeller ofta kortare hjulbas. Hjulbasen mäts mellan hjulens axlar. En kortare hjulbas gör att cykeln blir lättare att manövrera i trånga och tekniska passager. Nackdelen med kort hjulbas är att ramens förmåga att absorbera stötar minskar. Detta är dock inget problem för MBT-cyklisten, då både hardtail och heldämpade cyklar har ordentlig fjädring.

Öppna ramar används för att det ska vara lättare att kliva av och på cykeln. Nackdelen är att kraftöverföringen, den så kallade vridstyvheten, är något sämre jämfört med cyklar med sluten ram. 


Kassan
Produkter

Handla

Information