•  Snabb leverans
  •  Fraktfritt över 500kr
  •  Personlig service

Service, Kunskap och Kvalitet - En trygg affär sedan 1944

Cykelekrar & Nipplar

Letar du efter nya och högkvalitativa cykelekrar? Hos oss på Jarla Cykel hittar du ett stort utbud av högkvalitativa ekrar och nipplar till din cykel. Att införskaffa bra ekrar är ett måste för att kunna få en bra stabilitet i hjulet eftersom deras roll är förbinda navet med fälgen. Skadade ekrar ska därför bytas ut omgående för att inte förvärra skadan på hjulet eller orsaka en olycka.

Ekrarna är konstruerade för att tåla och jämna ut de spänningsvariationer som uppstår när hjulet rullar. Ju hårdare ekrarna är spända, desto starkare blir hjulet. Oftast är det fälgen som sätter begränsningarna för hur hårt ekrarna kan spännas utan att hjulet kollapsar. De är oftast tillverkade av rostfritt stål, men i vårt sortiment hittar du även ekrar med reducerad vikt, vilket är perfekt för racer- och tävlingscyklar.

När det kommer till nipplar är de vanligtvis tillverkade av mässing eftersom det ger låg friktion mot stålekrar, samtidigt som det ger god hållbarhet. Det finns dock även aluminiumnipplar, vars fördel är dess låga vikt.

De ekrar och nipplar som finns i vårt sortiment håller allra högsta kvalitet och kommer från DT Swiss. 


Kassan
Produkter

Handla

Information