•  Snabb leverans
  •  Fraktfritt över 500kr
  •  Personlig service

Service, Kunskap och Kvalitet - En trygg affär sedan 1944

Pedaler

Jarla Cykel har standardpedaler för vanliga skor såväl som pedaler för MBT- och landsvägsskor. Vi har också hybridmodeller som går att använda både med vanliga skor och med cykelskor.

Klippspedaler ökar effektiviteten genom att låsa fast fötterna i pedalerna. Det gör att benen kan både trycka ner och dra upp pedalerna varmed du får ett effektivt rundtramp. Att fötterna sitter fast gör också att du får mer kontroll vid höga hastigheter och vid manövrering runt hinder.

För att kunna koppla dina cykelskor till pedalerna behöver du montera rätt slags pedalklossar på skornas undersida. Dessa följer som regel med vid köp av pedaler.

Till mountainbikeskor ska du välja SPD-pedaler. Du känner igen SPD på att klossarna under skorna har två hål. Till landsvägsskor rekommenderar vi SPD-SL-pedaler, då de har en stor anläggningsyta som fördelar trycket över hela foten. SPD-SL-klossar har tre hål.

Om du vill kunna använda dina cykelskor till spinning inomhus ska du istället välja SPD-pedaler, då dessa är standard på gym. Om du tycker att det är svårt att koppla loss fötterna från SPD-SL-pedaler rekommenderar vi att du provar att släppa på skruven som spänner fjädern i pedalens bakre del. Är det fortfarande för svårt kan det vara lättare att ta sig ur en SPD-pedal.

Populära produkter i underkategorierna


Kassan
Produkter

Handla

Information